Со користење на нашата страница ги прифаќаш СИТЕ колачиња да се превземаат од страна на твојот пребарувач и уред.

Политика на колачиња

Политика за колачиња [cookies]

 
 

Што е политика за колачиња?

Технологијата поврзана со колачиња се користи за анализирање на трендовите, следење на активноста на посетителите на страницата и овозможување персонализирана промотивна активност. Оваа страница ја објаснува политиката за користење колачиња и нивната технологија на страницата www.slikarskipribor.mk на компанијата СЛИКОМАНИА ДООЕЛ.

Кога ќе ја посетите нашата страница за прв пат, ќе се појави скокачки прозорец со информации за употребата на колачиња, и со кликнување на копчето Прифаќам изјавувате дека разбирате и се согласувате со употребата на колачиња објаснети во нашата Политика за колачиња, после што се затвора скокачкиот прозорец. Прифаќањето на колачиња не е задолжително и употребата на колачиња може да се откаже во секое време. Поставување и отстранување колачиња може да се направи во поставките на вашиот прелистувач поврзани со колачиња. Отстранувањето на некои колачиња може да доведе до делумно изменето функционирање на онлајн системот.

Што се колачиња?

Колачињата се мали текстуални датотеки, парчиња код, кои се чуваат во вашиот прелистувач кога ја посетувате нашата страница. На следните посети, врз основа на овие датотеки, нашата страница го препознава вашиот пребарувач и ја прилагодува страницата според вашите желби од претходните активности со цел да имате најдобро можно искуство. Колачињата не се во можност да пристапат до вашиот компјутер и лични датотеки, целата активност завршува во вашиот прелистувач и тие се буквално безопасни за вас.

Колачињата поставени од нашата страница се нарекуваат first-party cookies, а колачињата поставени од нашите партнери овластени за маркетинг активности се нарекуваат third-party cookies. Овие колачиња не се под наша контрола и се користат главно за маркетинг и прилагодени рекламни цели, така што можете да прочитате повеќе за нив во Политиките за колачиња на овие компании.

Зошто се користат колачиња?

Колачињата служат за подобро разбирање на преференциите на посетителите на веб-страниците. Ова се случува врз основа на претходните активности на посетителите, и сите активности на посетителите на нашата страница поминуваат низ алгоритам за разбирање и подоцна самата страница автоматски се прилагодува на желбите на корисниците без разлика дали се работи за презентација на содржина или маркетинг понуди за посетители. Иако колачињата се ставаат во прелистувачите на сите уреди, тие не собираат лични податоци за посетителите.

Кои колачиња се наоѓаат на нашата страница?

- Неопходни колачиња [necessary cookies] - и помагаат на веб-страницата да функционира правилно. Без нив, страниците не би можеле да извршуваат некои основни функции.

- Претпочитани колачиња [preference cookies] - и овозможуваат на страницата да запамти некои основни информации за вас и така да го прилагоди изгледот на самата страница.

- Статистички колачиња [statistical cookies] - помагаат да се разбере на кој начин посетителите комуницираат со самата страница, преку анонимно собирање на информации и податоци

- Маркетинг колачиња [marketing cookies] - служат за да се прати активноста на посетителите по самата страница и на таа основа да се покажуваат реклами прилагодени на нивниот вкус.

- Колачиња со перформанси [performance cookies] - овие колачиња препознаваат дека посетителот се вратил на страницата и содржат основни информации за него, како локација. Овие колачиња не се неопходни и не влијаат значително на корисничкото искуство.

- Колачиња на социјалните медиуми [social media cookies] - тие помагаат да се интегрира маркетинг функционалноста на социјалните мрежи на страницата и се користат исклучиво за промотивни цели. Овие колачиња генерално вклучуваат колачиња од трети страни врз кои немаме контрола, и ако сте загрижени за вашата безбедност, ве советуваме да ја прочитате политиката за колачиња на социјалните медиуми.

Како се контролираат колачињата?

Во секое време, во поставките на прелистувачот, можете да поставите делумно или целосно прифаќање на колачињата, како и да ги видите видовите колачиња и имињата на компаниите чии колачиња се користат на страницата што ја посетивте. На линковите подолу, можете да најдете повеќе информации за контрола на колачиња на најпопуларните пребарувачи во светот:

Microsoft Internet Explorer:
https://support.microsoft.com/en-gb/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
Google Chrome:
https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=en
Mozilla Firefox:
https://support.mozilla.org/en-US/kb/enable-and-disable-cookies-website-preferences
Apple Safari:
https://support.apple.com/kb/PH21411?locale=en_US

Дали колачињата се добиваат преку мејл?

Промотивните мејлови, доколку се испратат, содржат колачиња кои даваат повратни информации дали е отворена поштата и дали е кликната врска. Овие колачиња се користат само за аналитички цели и не се чуваат во прелистувачот на посетителите.

Пиксел технологија (Web Beacon)

Освен колачиња, се користи и т.н Пиксел технологија со цел подобро да се следи активноста на секој посетител на веб -страницата. Пикселот за следење (tracking pixel) овозможува да се препознаете движењето на самата страница, како и движењето помеѓу страниците од онлајн продавницата до социјалните мрежи и назад, како и активностите што се случуваат во овие промени од страница до страница.

Декларација за колачиња

Декларацијата за колачиња последен пат беше ажурирал на 25.08.2021 Cookiebot:

Категорија: Неопходни

Име Провајдер Намена Истекува Тип
PHPsessId slikarskipribor.mk Preserves user session state across page requests. Session HTTP
rc::a google.com This cookie is used to distinguish between humans and bots. This is beneficial for the website, in order to make valid reports on the use of their website. Persistent HTML
rc::c google.com This cookie is used to distinguish between humans and bots. Session HTML

 
Категорија: Претпочитани

Име Провајдер Намена Истекува Тип
ssupp.vid slikarskipribor.mk Necessary for the functionality of the website's chat-box function. 6 months HTTP

 
Категорија: Статистички

Име Провајдер Намена Истекува Тип
_ga slikarskipribor.mk Registers a unique ID that is used to generate statistical data on how the visitor uses the website. 2 years HTTP
_gat slikarskipribor.mk Used by Google Analytics to throttle request rate. 1 day HTTP
_gid slikarskipribor.mk Registers a unique ID that is used to generate statistical data on how the visitor uses the website. 1 day HTTP
_pk_id# slikarskipribor.mk Collects statistics on the user's visits to the website, such as the number of visits, average time spent on the web site and what pages have been read. 2 years HTTP
_pk_ses# slikarskipribor.mk Used by Piwik Analytics Platform to track page requests from the visitor during the session. 1 day HTTP
piwik.php piwik.fast-webshop.com Collects statistics on the user's visits to the website, such as the number of visits, average time spent on the website and what pages have been read. Session Pixel
ssupp.visits slikarskipribor.mk Identifies the last page visited by the visitor. This is used in order to make the chat-box function more relevant. 6 months HTTP

 
Категорија: Маркетинг

Име Провајдер Svrha Истекува Тип
_fbp slikarskipribor.mk Used by Facebook to deliver a series of advertisement products such as real time bidding from third party ad vertisers. 3 months HTTP
_gcl_au slikarskipribor.mk Used by Google Ad Sense for experimenting with advertisement efficien cy across websites using their services. 3 months HTTP
ads/ga-audiences google.com Used by Google AdWords to re-engage visitors that are likely to convert to customers based on the visitor's online behaviour across websites. Session Pixel
tr facebook.com Used by Facebook to deliver a series o f ad vertisement products such as real time bidding from third party advertisers. Session Pixel
basket_id slikarskipribor.mk Unclassified 2 days HTTP
ssupp_d0eb4c13
90833afedab3ab
83fb6b8c6944c4
a16c
slikarskipribor.mk Unclassified Persistent HTML

Created by the system www.fast-webshop.com

YWU5MTU
Популарни производи
Во износ: 0
Сите во кошот